Cornuri cu ciocolata

Printeaza

Cornuri cu ciocolata din: oua, drojdie, margarina, zahar, sare, lapte, faina, ou, ciocolata neagra, zahar pudra.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 ou pentru uns

pentru crema:

  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 50-60 g ciocolata neagra

pentru decor:

  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, topesti margarina la foc mic.

O iei de pe foc când s-a topit, adaugi zahărul şi amesteci, într-un alt vas, baţi, cu un tel sau o lingură de lemn, ouăle împreună cu drojdia şi sarea.

Adaugi amestecul cu margarină şi combini bine toate ingredientele.

Torni laptele şi omogenizezi, apoi cerni făina peste compoziţie şi frămânţi un aluat moale, care să nu se lipească de mâini. Acoperi cu un prosop şi îl laşi să crească.

Pentru cremă, amesteci făina, zahărul şi cacaua, apoi torni treptat laptele combinat cu apa. Amesteci.

Pui crema la foc mic, adaugi şi ciocolata ruptă bucă-ţele. Amesteci până se topeşte, apoi opreşti focul, acoperi cu o cârpă curată şi laşi la răcorit.

Impărţi aluatul în bile, le întinzi în formă de cerc şi pui din crema de ciocolată la marginea fiecărei fâşii de aluat şi rulezi.

Aşezi cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi să crească jumătate de oră.

După ce au crescut, le ungi cu ou şi le dai la copt până se rumenesc. Le serveşti când s-au răcit, pudrate cu zahăr.

Cornuri cu ciocolata

Cornuri_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.