Cornuri cu branză dulce si mac
PrinteazaCornuri cu branză dulce si mac
- 1 kg făină
- 5 linguri zahăr
- 200 ml ulei
- 500 ml lapte
- 50 g drojdie
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 mână de stafide
- 2 linguri mac
- 1 cană apă
- 3 linguri zahăr pentru sirop
Mod preparare aluat:
Din toate ingredientele frămânţi o cocă elastică pe care o laşi la dospit. După ce a crescut, întinzi 5 foi şi pe fiecare o împărţi în 8 părţi egale, tăind din mijloc către margine.
Pregăteşti apoi, repede, umplutura: amesteci brânza cu zahărul, oul, zahărul vanilat şi stafidele.
Pui apoi pe fiecare bucată de aluat câte o linguriţă din compoziţia de brânză şi rulezi.
După ce ai format cornuleţele, le aşezi într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi le dai la cuptor pentru 30 de minute.
In acest timp fierbi apa cu zahărul până obţii un sirop gros cu care ungi cornuleţele după ce s-au copt. Le presari apoi cu mac şi sunt gata.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cornuri cu branza dulce
- cornulete cu branza dulce