Cornuri cu cimbru

Printeaza

O reteta de cornuri cu faina, lapte, drojdie, branza de vaci, cascaval afumat, unt, oua, sare, piper, zahar tos, branza cu mucegai, mozzarella si o lingura de cimbru.

Ingrediente:Cornuri cu cimbru

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie
  • 200 g brânză de vaci
  • 300 g caşcaval afumat
  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • o lingură de cimbru
  • sare
  • un vârf de lin­guriţă de piper
  • o linguriţă de zahăr tos
  • brânză cu mucegai
  • mozzarella

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel se pun drojdia, zahărul tos, puţin lapte călduţ şi o lingură de făină. Se amestecă bine cu o lingură, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să crească.

Intr-un vas mai mare se cerne făina, se pun în mijloc drojdia crescută, restul de lapte dulce, piperul, cimbrul tocat, sarea, brânza de vaci şi caşcavalul afu­mat, dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă untul topit şi răcit, două ouă şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet de bucătărie, se lasă să dospească 45 de minute la loc cald, se întinde o foaie rotundă potrivit de groasă, se taie triunghiuri şi se rulează.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit. In locul brânzei de vaci se poate folosi brânză cu mucegai sau mozzarella.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.