Cornuri cu crenvursti
PrinteazaO reteta de cornuri cu crenvursti din: lapte, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, sare si crenvursti.
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 1 ceşcuţă cu ulei
- 2 căni cu făină
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- drojdie cât o nucă
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 8- 10 crenvursti
Mod de preparare:
Din drojdie, o lingură de făină, puţin zahăr şi 3-4 linguri de apă caldă faci o maia pe care o laşi să crească. O amesteci apoi cu celelalte ingrediente pentru aluat, îl frămânţi bine şi-l laşi la dospit 40 de minute.
Fierbi 5 minute crenvurştii, îi scoţi şi îi dai deoparte. Intinzi aluatul într-un strat de 1 cm maximum grosime, tai pătrate cu cuţitul sau ruleta şi în fiecare pătrat aşezi în diagonală o jumătate de crenvurst.
Rulezi, aşezi fiecare cornuleţ în tava unsă cu ulei, dai peste fiecare cu ou bătut şi laşi să se coacă la foc potrivit 30 de minute. Sunt foarte buni ca aperitiv cald sau rece.
Cornuri cu crenvursti
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cornuri cu crenvursti
- cornulete cu crenvursti
Maine, la micul dejun o sa-mi fac niste cornuri cu crenvursti.