Cornuri cu glazura de migdale
PrinteazaCornuri cu glazura de migdale din: zahar, migdale, zahar, oua, mac, smochine, miere, lamaie.
- un aluat de foitaj decongelat
- 125 g stafide macerate în alcool
- 25 g zahar vanilat
- 60 g migdale
- 100 o coaja de portocală confiată
- 3 oua
- 300 g mac
- 120 g smochine
- 50 g miere
- o lingură esenţă migdale
- o linguri apă de flori de portocal
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- un albuş
- sucul unei 1/2 de lămâie
- migdale măcinate
Mod de preparare:
Se pun în cuva robotului de bucătărie migdalele, stafidele, coaja de portocale, macul, smochinele, esenţele, zahărul vanilat, şi mierea. Se mărunţesc, apoi se adaugă gălbenuşurile. Se bat albuşurile spumă şi se pun şi ele.
Pe masa presărată cu puţină făină se întinde aluatul, se taie triunghiuri care se umplu cu crema de mac şi migdale. Se rulează şt se coc 20 de minute în tava tapetată cu hârtie.
Se pregăteşte glazura, se amestecă energic zahărul cu albuşul şi sucul de lămâie. Se unge fiecare cornuleţ şi se presară cu migdale măcinate.
Pofta buna!