Cornuri cu legume
PrinteazaO reteta simpla de cornuri cu legume si faina, drojdie, unt, ardei capia, varza alba, praz, zahar tos, oua, piper, sare, marar, patrunjel. Se servesc cu salata de legume de sezon
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 25 g drojdie
- 100 g unt
- doi ardei capia
- un sfert de varză albă
- un fir de praz
- o linguriţă de zahăr tos
- două ouă
- piper
- sare
- mărar
- pătrunjel
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- legume de sezon
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, varza albă se taie fideluţă şi ardeii capia se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tăiate, sarea şi piperul. Se călesc pînă se înmoaie, eventual turnînd puţină apă, apoi se pun la răcit într-o strecurătoare.
Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul tos şi jumătate de linguriţă de sare. Se adaugă untul topit şi un ou, se amestecă, apoi se toarnă peste făină şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare.
Se lasă să dospească 30 de minute, se întinde o foaie rotundă, se taie în formă de triunghiuri şi se pune compoziţia de legume.
Se rulează, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu ou, se decorează cu frunze de pătrunjel şi se introduc în cuptorul încins timp de 20 de minute. Se pot servi atît fierbinţi, cît şi reci, cu salată din legume de sezon.
Poftă bună!