Cornuri cu mac si curmale
PrinteazaCornuri cu mac si curmale din: faina, unt, zahar, smantana, mac, curmale, lapte.
- 400 g făină
- 200 g unt
- 200 ml smântână
- sare
- zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 50 g mac
- 100 g curmale
- 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare:
Pune macul la înmuiat în lapte şi curmalele în apă.
Pune făina într-un vas adânc. Adaugă un praf de sare, fă o adâncitură în mijloc şi pune în ea 1/2 din cantitatea de unt topit şi smântână. Frământă 15 minute. Apoi lasă o oră la rece.
Scoate-l şi frământă-l cu untul rămas, ţinut la cald. Pune-l din nou la rece. Intre timp, ia curmalele din apă, scoate sâmburii şi coaja, amestecă-le cu macul strecurat şi pisat puţin în mojar.
Intinde aluatul şi taie pătrate potrivite. în mijlocul fiecăruia, aşază câte o grămăjoară de pastă de curmale. Rulează de la un colţ spre colţul opus şi aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut şi lasă la cuptor 30 de minute.
Când se răcoresc, pudrează-le cu zahăr.
Pofta buna!