Cornuri cu nuca si gem

Printeaza

Cornuri cu nuca si gem din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, oua, esenta de rom, unt, margarina, gem si nuca.

Cornuri_cu_nuca_si_gem

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1/2 cub (25 g) drojdie
  • 175 ml lapte dulce pasteurizat
  • 4 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 fiolă esenţă de rom sau de vanilie
  • 150 g unt şi margarină

Pentru umplutură şi decor

  • 300 g gem
  • 150 g nucă fin măcinată
  • 1 ou
  • 1 lingură lapte dulce pasteurizat

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu o lingură de zahăr, puţin lapte călduţ şi 2-3 linguri făină şi laşi maiaua la crescut. Cerni făina într-un castron, pui sarea, apoi în mijloc faci o gropiţă unde pui maiaua, oul bătut, esenţa şi laptele călduţ rămas, în care ai dizolvat zahărul. Amesteci încet, până omogenizezi aluatul, apoi începi să îl frămânţi cu mâinile unse cu margarină topită, până o încorporezi pe toată. Presari aluatul cu puţină făină, îl acoperi cu un şervet şi laşi să crească 40-50 de minute.

Impărţi aluatul în 5 părţi egale, pe care le întinzi sub formă de discuri groase de 5 mm. Tai câte 4 diametre pe fiecare disc, obţinând 8 triunghiuri. La baza fiecărui triunghi pui câte 1 linguriţă plină cu gem şi nucă şi rulezi de la bază spre vârf, apoi dai forma de cornuleţ.

Aşezi cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă de 4-5 cm între ele. Le ungi cu ou amestecat cu puţin lapte şi le laşi să crească 20 de minute. Coci 25-30 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, le ungi fierbinţi cu ou şi presari puţin zahăr.

 

Cornuri cu nuca si gem

Cornuri_cu_nuca_si_gem

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.