Cornuri cu parizer si telemea
PrinteazaCornuri cu parizer si telemea
- 1 kg făină
- 400 ml lapte
- 1 pacheţel drojdie
- 100 ml ulei
- 2 ouă
- 1 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 500 g parizer
- 250 g telemea
- 1 ou
- piper
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie şi o ceaşcă lapte şi o laşi să crească puţin. O adaugi peste făină, apoi pui pe rând 1 ou, sarea, restul de lapte şi uleiul.
Frămânţi bine aluatul şi îl laşi o oră să crească. între timp, pregăteşti umplutura: dai prin maşha de tocat parizerul şi brânza, apoi le amesteci cu 1 ou şi pui piper după gust.
După ce aluatul a crescut, îl pui pe planşetă, îl faci sul, îl împărţi în bucăţi egale, de 2 degete grosime, lei câte o bucată şi întinzi o foaie pe care o tai în 4.
Pui umplutură pe fiecare parte şi rulezi. Aşezi cornurile în tava unsă, apoi baţi bine 1 ou cu puţină sare, ungi cornurile şi bagi tava la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!