Cornuri cu seminte
PrinteazaO reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare.
Ingrediente:
- 300 g brânză telemea mai tare
- 400 g spanac congelat sau proaspăt
- seminţe de dovleac
- 1 ceşcuţă cu sos de roşii
Ingrediente aluat:
- 400 g făină
- 200 g margarină
- 200 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina într-un vas adânc. Adaugă sare, fă o adâncitură în mijloc şi pune jumătate din cantitatea de margarină topită şi smântână. Frământă toate aceste ingrediente timp de 15 minute.
Lasă aluatul la rece o oră. Frământă-l apoi cu margarina rămasă, ţinută la cald. Pune-l din nou la rece. Intinde aluatul şi taie pătrate potrivite, în mijlocul fiecăruia, aşază câte un cub de brânză şi puţin spanac opărit.
Adună colţurile în mijloc şi pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge cu sos de roşii şi presară seminţe de dovleac. Lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!