Cornuri cu sunca si cascaval

Printeaza

Cornuri cu sunca si cascaval

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie
  • 100 g costita afumata
  • 100 g kaizer
  • 100 g sunca de porc
  • 150 g parmesan
  • 3 oua
  • 200 g cascaval
  • Sare, miere
  • 50 g unt
  • Piper, cimbru uscat, seminte de chimen, oregano uscat

Mod de preparare:

Se incalzesc laptele si apa intr-un ibric, se pun apoi intr-un castron impreuna cu drojdia sfaramata. Se adauga o lingurita de miere, 2 linguri de faina si se amesteca pana cand devine un aluat omogen.

Se adauga 2 oua, 25 unt topit si racit, piper si cimbrul uscat. Se amesteca bine cu o furculita, se toarna peste faina si se framanta pana cand rezulta un aluat potrivit de tare.

Se lasa sa creasca la loc cald 30 de minute, se intinde intr-o foaie rotunda si se taie sub forma de triunghiuri.

Se aseaza cate o felie de sunca, costita afumata, kaizer si cascaval. Se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu restul de unt, se ung cu ou batut, se presara parmesan, se introduce in cuptor si se coc pana cand devin aurii. In aluat se mai pot adauga seminte de chimen sau oregano uscat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.