Cornuri delicioase cu gem
PrinteazaCornuri delicioase cu gem din: faina, drojdie, zahar, lapte, galbenus, gem.
- 1/2 kg făină
- 50 g drojdie
- 1/2 cană zahăr
- 500 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 1 borcan cu gem
Mod de preparare:
Se prepară o cocă obişnuită de cozonac din ingredientele de mai sus, care se pune la crescut într-un loc călduros.
Când e gata, coca se împarte relativ egal în 9 părti. Se ia fiecare bucată în parte, se întinde pe masa de lucru tapetată cu făină, cu mâna, în formă pătrată, cam de 2-3 mm, după care se întinde gemul şi se rulează.
După ce se fac 5-6 cornulete, se pun în tava unsă bine cu ulei sau untură şi fiecare cornulet se modelează putin, dându-i-se formă de semilună.
Apoi se pregătesc şi restul de cornulete. Când s-au rumenit, inseamnă că sunt gata. Se scot pe o placă sau un fund de lemn şi se lasă la răcit.
Cornuri delicioase cu gem
Pofta buna!