Cornuri delicioase cu gem

Printeaza

Cornuri delicioase cu gem din: faina, drojdie, zahar, lapte, galbenus, gem.

Ingrediente:Cornuri_delicioase_cu_gem

  • 1/2 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 1/2 cană zahăr
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 borcan cu gem

Mod de preparare:

Se prepară o cocă obişnuită de cozonac din ingredientele de mai sus, care se pune la crescut într-un loc călduros.

Când e gata, coca se împarte relativ egal în 9 părti. Se ia fiecare bucată în parte, se întinde pe masa de lucru tapetată cu făină, cu mâna, în formă pătrată, cam de 2-3 mm, după care se întinde gemul şi se rulează.

După ce se fac 5-6 cornulete, se pun în tava unsă bine cu ulei sau untură şi fiecare cornulet se modelează putin, dându-i-se formă de semilună.

Apoi se pregătesc şi restul de cornulete. Când s-au rumenit, inseamnă că sunt gata. Se scot pe o placă sau un fund de lemn şi se lasă la răcit.

Cornuri delicioase cu gem

Cornuri_delicioase_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.