Cornuri cu gem de prune din: faina, lapte, drojdie, oua, zahar, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei, gem de prune.
Ingrediente:
1 kg făină
1/2 l lapte
1 cub drojdie
7 ouă
300 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
1 fiolă esenţă de rom
100 ml ulei
1 borcan gem de prune
Mod de preparare:
Făina o cerni într-un lighenaş, iar în mijloc faci o gropiţă în care pui drojdia şi zahărul dizolvate în laptele călduţ.
Amesteci cu puţină făină şi laşi la cald 1/4 oră. Coaja de lămâie rasă o amesteci cu 6 ouă bătute şi împreună cu esenţa de rom le adaugi în maiaua din lighenaş.
Omogenizezi şi frămânţi aluatul cu mâinile unse cu ulei cald. Laşi aluatul să dospească la căldură până îşi dublează volumul.
Impărţi aluatul în două, întinzi 2 foi cu sucitorul, de formă rotundă şi cu o grosime de 1 cm. Tai foaia în patru, apoi în şase şi la final în opt.
Pe fiecare triunghi pui câte o lingură cu gem. Rulezi spre vârf, pui croasantele formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi să crească 1/4 oră.
După ce au crescut, amesteci 1 ou bătut bine cu 2 linguri lapte şi ungi fiecare croasant. Introduci tava în cuptorul încălzit, până se rumenesc. Sunt bune atât calde, cât şi reci.
Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi […]
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.