Cornuri cu gem
PrinteazaO reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte, untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si sare.
- 600 g faina
- 200 ml iaurt gras
- 100 ml lapte
- 4 linguri cu untura
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 2 linguri cu zahar
- 200 g magiun de prune
- 100 g migdale zdrobite
- 100 g zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o linguriţă cu zahăr şi 2-3 linguri cu făină. Lasă la crescut 15 minute, la loc cald. Pune amestecul peste faina proaspat cernuta, iaurtul si laptele usor incalzite, untura , oul batut si restul de zahar.
Framanta vartos, adauga un praf de sare cand aluatul a capatat consistenta si mai framanta cateva minute, pana cand aluatul a capatat o consistenta neteda (sa fie usor de intins).
Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca o ora. Imparte-l in doua si intinde foi nu foarte groase. Taie in fasii potrivit de groase, apoi in triunghiuri. Asaza pe fiecare o lingurita din magiunul frecat cu migdale si ruleaza de la baza catre varf.
Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptorul incins pana se rumenesc. Pudreaza-le cu zahar cat sunt caldute.
Cornuri cu gem
Pofta buna!