O Călătorie Culinară de la Istorie la Farfurie. Risotto alla Milanese, un preparat emblematic al bucătăriei italiene, își are rădăcinile în orașul Milano. Această delicatesă se remarcă prin nuanțele sale de galben-auriu și aroma unică, conferite de utilizarea șofranului. Originea și Evoluția Risotto alla Milanese Risotto alla Milanese are origini ce datează […]
Cornuri insiropate
PrinteazaCornuri insiropate: faina, sare, oua, cacao, zahar, praf de copt, zahar vanilat, apa, ulei, esenta de rom.
Ingrediente aluat:
- 1 kg făină
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 2 linguri cacao
- 1 cub drojdie
- 2 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 ml apă călduţă
- 200 ml ulei
Ingrediente sirop:
- 400 g zahăr
- 200 ml apă
- 2 fiole esenţă de rom
Mod de preparare:
Impărţi făina în două, în castroane diferite. La fel procedezi şi cu celelalte ingrediente pentru aluat, mai puţin cacaua.
Toate le împărţi în două, în cele două castroane. Aluatul alb îl frămânţi şi îl pui la dospit. In cealaltă parte adaugi cele 2 linguri cacao, frămânţi şi laşi la dospit.
După ce au dospit, întinzi pe masă aluatul cu cacao, cam cât o tavă de cuptor, iar aluatul alb întins, îl pui deasupra celui cu cacao.
Tai câte o fâşie lată de aluat pe lung şi pe urmă tai pătrate. Intinzi cu sucitorul, după care rulezi.
Pui cornurile într-o tavă şi le mai laşi puţin să crească. După aceea, pui tava la cuptor pentru 15 minute sau depinde de cuptorul fiecăruia. între timp, prepari siropul.
Fierbi apa cu zahărul până se topeşte acesta, apoi adaugi esenţele de rom. După ce cornurile s-au făcut, calde fiind, le treci prin siropul fierbinte.
Cornuri insiropate
Pofta buna!
Risotto alla Milanese: O Călătorie Culinară de la Istorie la Farfurie