Cornuri cu mac, susan si chimen
PrinteazaCornuri cu mac, susan si chimen din: faina, apa, lapte, ou, drojdie, zahar, sare, mac, susan alb, chimen.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 100-150 ml apă
- 150 ml lapte
- 1 galbenus
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita zahar
- sare
- mac
- susan alb
- chimen
Mod de preparare:
Cerni făina şi adaugi un praf de sare. Separat, prepari ma- iaua amestecând cubuleţul de drojdie, linguriţa de zahăr, apa şi un pumn de făină. O laşi la crescut până-şi dublează volumul.
Torni peste făină laptele cald, maiaua şi frămânţi bine aluatul până devine elastic şi nu se mâi lipeşte de degete
. Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald să dospească aluatul până îşi dublează volumul.
Tai aluatul în triunghiuri şi formezi cornuri, le ungi cu oul bătut şi presari deasupra mac, susan sau chimen.
Pui cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi la cuptorul preîncălzit timp de 15- 20 de minute.
Le poţi servi calde sau reci.
Cornuri cu mac, susan si chimen
Pofta buna!