Cornuri cu mere si scortisoara

Printeaza

Cornuri cu mere si scortisoara din: faina, zahar, ulei, apa, drojdie, sare, lamaie, mere, gris, unt, zahar vanilinat, scortisoara, zahar pudra vanilat.

 

Ingrediente:

Blat:

  • 400 g făină albă
  • 80 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 plic drojdie uscată (7 g)
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Umplutură:

  • 5 mere
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură griş
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare Cornuri cu mere si scortisoara:

Se prepară aluatul: se amestecă energic drojdia cu zahăr şi apă călduţă; se adaugă ulei, coaja de lămâie, 1/2 din cantitatea de făină şi se amestecă.

Se adaugă praful de sare şi restul de făină şi se frământă bine.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească 20-30 min.

Umplutură: se călesc merele rase, cu zahăr şi unt Se adaugă griş, scorţişoară şi vanilie; se lasă la răcit.

Aluatul se împarte în 14 bucăţi, din care se întind foi triunghiulare. Se aşază câte 1 lingură de umplutură şi se rulează strâns.

Cornurile se lasă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, să dospească 20 min.

Apoi se coc şi se servesc pudrate cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.