Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi […]
Cornuri cu nucă si ciocolată
PrinteazaCornuri cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar, scortisoara, ou si sare.
- 400 g faina
- 200 g unt
- 200 ml bors de casa
- 300 g nuca
- 50 g cacao
- 100 g zahar
- scortisoara
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi un praf de sare.
Frământă puţin şi lasă-l vreo oră să-şi tragă sufletul.
Pentru umplutură, dă nuca prin maşina de tocat, apoi adaugă zahărul (din care opreşti două linguri) şi cacaua cernută.
Intinde aluatul pe masa de lucru şi taie triunghiuri potrivit de mari.
Unge pe toată suprafaţa cu umplutură de nucă şi rulează. Aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Bate oul cu o lingură cu apă şi unge cornurile.
Amestecă o linguriţă cu scorţişoară cu zahărul păstrat şi presară pe cornuri.
Dă la cuptor 20-25 de minute şi lasă-le să se răcească pe un grătar.
Cornuri cu nucă si ciocolată
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornuri cu crema de vanilie
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Pofta buna!