Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi […]
Cornuri cu nuci
PrinteazaCornuri cu nuci din: faina, unt, drojdie, lapte, zahar, nuci, sare.
Ingrediente:
- 400 g faină
- 200 g unt
- drojdie
- o cană lapte
- 80 g zahăr
- 250 g nuci macinate
- puţină sare
Mod de preparare:
Facem un aluat din 400 g faină, 200 g unt, puţină sare şi 40 g zahăr; înmuiem puţină drojdie într-o cană cu lapte şi o adăugăm la aluat.
Frământăm bine şi lăsăm să dospească timp de 3 ore.
In acest timp, facem un sirop de apă cu zahăr, în care punem 250 g nuci măcinate şi adăugăm puţină scorţişoară pisată.
Pe planşetă, întindem aluatul, să fie mai subţire, îl porţionăm, punem câte o linguriţă din umplutura de nuci şi formăm cornuri pe care le coacem în tavă la foc potrivit.
Pofta buna!
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Cornuri umplute cu sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi bine. Laşi […]
Pofta buna!