Cornuri cu nuci

Printeaza

Cornuri cu nuci din: faina, unt, drojdie, lapte, zahar, nuci, sare.

 

Ingrediente:

  • 400 g faină
  • 200 g unt
  • drojdie
  • o cană lapte
  • 80 g zahăr
  • 250 g nuci macinate
  • puţină sare

 

Mod de preparare:

Facem un aluat din 400 g faină, 200 g unt, puţină sare şi 40 g zahăr; înmuiem puţină drojdie într-o cană cu lapte şi o adăugăm la aluat.

Frământăm bine şi lăsăm să dospească timp de 3 ore.

In acest timp, facem un sirop de apă cu zahăr, în care punem 250 g nuci măcinate şi adăugăm puţină scorţişoară pisată.

Pe planşetă, întindem aluatul, să fie mai subţire, îl porţionăm, punem câte o linguriţă din umplutura de nuci şi formăm cornuri pe care le coacem în tavă la foc potrivit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Cornuri umplute cu cascaval si sunca

Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins   Mod de preparare: Amesteci ingredientele pen­tru aluat şi frămânţi […]

Cornuri cu crema de vanilie

Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie   Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]

Cornuri umplute cu sunca

Cornuri umplute cu sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei.   Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins   Mod de preparare: Amesteci ingredientele pen­tru aluat şi frămânţi bine. Laşi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.