Cornuri pane cu pui si pastai
PrinteazaCornuri pane cu pui si pastai din: cornuri, carne de pui, lapte, unt, galbenus, ulei, sare, piper, patrunjel, pastai, ceapa, ardei, morcov, rosie, usturoi.
- 4 cornuri simple
- 150 g carne de pui fiartă
- 1 cană lapte
- 1 lingură unt topit
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml ulei pentru prăjit
- sare
- piper
- 1 legătură mică pătrunjel verde
Pentru garnitură:
- 1 kg păstăi galbene cârliguţe
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov
- 1 roşie mare
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Păstăile curăţate le rupi în 2-3 bucăţi şi le fierbi în apă clocotită cu sare, apoi le scurgi bine. Căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat în fâşii scurte şi morcovul ras.
Amesteci mereu, să nu se ardă, apoi adaugi roşia decojită şi tăiată cubuleţe, sare şi piper după gust şi laşi pe foc, până se înmoaie legumele. Pui şi usturoiul pisat, amesteci totul cu păstăile fierte şi presari verdeaţa tocată.
Tai cornurile în două, pe lungime şi le înmoi în lapte. Carnea de pui fiartă o tai cât mai fin, o amesteci cu untul topit, un gălbenuş, sare, piper şi puţină verdeaţă tocată.
Ungi feliile de corn cu pastă de pui, le uneşti câte două, presând uşor, să nu iasă umplutura. Le treci prin gălbenuşurile bătute cu puţină sare şi cu o linguriţă de apă, apoi le rumeneşti în ulei încins.
Pofta buna!