Cornuri pufoase cu gem
PrinteazaCornuri cu gem din: lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ou, sare, esenta de vanilie, gem.
- 150 ml lapte cald
- 325 g făină
- 5 g drojdie
- 40 g zahăr
- 70 g unt
- 1 ou mare
- 1 praf sare
- esenţă de vanilie
Pentru umplutura:
- gem, după gust
Pentru copt:
- 50 g unt
- 1 ou
Mod de preparare:
Într-un castron se pun drojdia şi laptele căldut, se amestecă şi se lasă 10 minute. Se adaugă zahărul, oul, untul topit si răcorit, vanilia, sarea şi făina. Se frământă aluatul si se lasă la crescut o oră.
Se transferă aluatul crescut pe masa presărată cu făină si se împarte în 12 bucăti. Fiecare bucată se întinde cu mâna, se pune câte o lingură de gem, se acoperă si se lasă la crescut din nou pentru 30 de minute în tava de copt unsă cu unt.
Apoi, se ung cornurile cu oul bătut si se coc 25 de minute.
Cornuri cu gem
Pofta buna!