Cornuri simple

Printeaza

Cornuri simple din: drojdie, oua, lapte, unt, faina, zahar, sare.

Ingrediente:Cornuri simple

  • un ou
  • un plic drojdie uscată
  • 120 ml apă caldă
  • 120 ml lapte cald
  • 120 g unt
  • 500 g făină
  • 75 g zahăr
  • o linguriţă sare

Pentru uns:

  • un gălbenuş
  • 2-3 linguri zahăr tos

 

Mod de preparare:

Apa, laptele, oul, 75 g unt, zahărul, sarea, făina şi drojdia se pun în maşina de pâine la programul aluat sau se frământă cu mâna.

Când ciclul de frământare de la maşina de pâine se termină, se pune aluatul pe masă, se împarte în mai multe bile de mărimea unei mingi de tenis.

Se întinde fiecare bilă de aluat, se unge cu restul de unt topit, se taie în 6-8 triunghiuri care se rulează începând de la baza lată. Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la crescut o oră.

Se ung cu gălbenuş bătut şi se presară cu zahăr tos. Se coc apoi 25-35 de minute, până devin aurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.