Cornuri cu sunca
PrinteazaCornuri cu sunca din: faina, lapte, oua, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml lapte călduţ
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 cubulet drojdie
- 1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 300 g şuncă
- 200 g caşcaval
- 1 ou pentru uns cornurile
- 1 lingură unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Din toate ingredientele frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la crescut cel puţin o jumătate de oră.
Şunca o tai fâşii, iar caşcavalul îl dai pe răzătoarea mare.
După ce a crescut aluatul, iei câte o bucată, o întinzi cu sucitorul, apoi adaugi caşcaval şi şuncă. Rulezi şi apoi ungi cu ou bătut.
Procedezi la fel cu restul ingredientelor.
Le aşezi într-o tavă unsă cu unt, apoi le introduci la cuptor şi le laşi până devin aurii.
Le ungi cu puţin ulei cât sunt calde şi le serveşti.
Pofta buna!