Cornuri cu susan si mac
PrinteazaCornuri cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare, susan, sare de mare, mac.
- 500 g faina
- 100-150 ml lapte
- 1 ou
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita zahar
- 250 g cascaval
- sare
- susan
- sare de mare
- mac
Mod de preparare:
Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si adaugi un praf de sare. Separat, prepari maiaua amestecand cubuteţul de drojdie, linguriţa de zahăr, apa şi un pumn de făină. O laşi la crescut până-şi dublează volumul.
Toarna peste faina laptele cald, maiaua şi frămânţi bine aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de degete. Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald să dospească până îşi dublează volumul.
Cand aluatul a crescut suficient, îl întinzi pe masa pudrată cu făină. Tai aluatul în triunghiuri şi pui peste el feliuţe de caşcaval. Formezi cornuri, le ungi cu oul bătut şi presari deasupra mac, susan sau sare de mare.
Intr-o tavă tapetată şi le laşi la cuptorul preîncălzittimp de 15-20 de minute. Le poţi servi calde sau reci.
Cornuri cu susan si mac
Pofta buna!