Cornuri cu susan si mac

Printeaza

Cornuri cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare, susan, sare de mare, mac.

Ingrediente:Cornuri_cu_susan_si_mac

  • 500 g faina
  • 100-150 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250 g cascaval
  • sare
  • susan
  • sare de mare
  • mac

 

Mod de preparare:

Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si adaugi un praf de sare. Separat, prepari maiaua amestecand  cubuteţul de drojdie, linguriţa de zahăr, apa şi un pumn de făină. O laşi la crescut până-şi dublează volumul.

Toarna peste faina laptele cald, maiaua şi frămânţi bine aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de degete. Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald să dospească până îşi dublează volumul.

Cand aluatul a crescut suficient, îl întinzi pe masa pudrată cu făină. Tai aluatul în triunghiuri şi pui peste el feliuţe de caşcaval. Formezi cornuri, le ungi cu oul bătut şi presari deasupra mac, susan sau sare de mare.

Intr-o tavă tapetată şi le laşi la cuptorul preîncălzittimp de 15-20 de minute. Le poţi servi calde sau reci.

Cornuri cu susan si mac

Cornuri_cu_susan_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.