Cornuri umplute cu crema de branza

Printeaza

Cornuri umplute cu crema de branza din: faina, lapte, unt, zahar, sare, crema de branza.

Ingrediente:Cornuri umplute cu crema de branza

  • 250 g faina
  • 120 ml lapte cald
  • unt nesărat
  • 45 g zahăr
  • 1/2 lingurită sare

Pentru umplutură:

  • un plic zahar vanilat
  • 100 g crema de branza
  • 25 g zahar

Pentru copt:

  • un galbenus
  • o lingura lapte

Pentru servit:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Într-un vas se pun făina cu sarea, untul tăiat, drojdia, zahărul şi laptele căldut. Se amestecă, se adună aluatul într-o bilă, se inveleste în folie si se lasă 30 de minute la frigider.

Se scoate aluatul, se lucrează pe masa presărată cu făină şi se întinde într-o foaie care se taie în opt triunghiuri. Se aşază în partea lată a triunghiului crema de brânză amestecată cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se rulează.

Se aşază cornurile în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la crescut 2 ore. Se ung cu gălbenus amestecat cu lapte si se coc 8 minute la foc mare şi 10-15 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.

Se scot, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.