Cornuri umplute cu crema de branza
PrinteazaCornuri umplute cu crema de branza din: faina, lapte, unt, zahar, sare, crema de branza.
- 250 g faina
- 120 ml lapte cald
- unt nesărat
- 45 g zahăr
- 1/2 lingurită sare
Pentru umplutură:
- un plic zahar vanilat
- 100 g crema de branza
- 25 g zahar
Pentru copt:
- un galbenus
- o lingura lapte
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un vas se pun făina cu sarea, untul tăiat, drojdia, zahărul şi laptele căldut. Se amestecă, se adună aluatul într-o bilă, se inveleste în folie si se lasă 30 de minute la frigider.
Se scoate aluatul, se lucrează pe masa presărată cu făină şi se întinde într-o foaie care se taie în opt triunghiuri. Se aşază în partea lată a triunghiului crema de brânză amestecată cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se rulează.
Se aşază cornurile în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la crescut 2 ore. Se ung cu gălbenus amestecat cu lapte si se coc 8 minute la foc mare şi 10-15 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.
Se scot, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!