Cornuri umplute cu legume, mozzarella şi jambon afumat
PrinteazaCornuri umplute cu legume, mozzarella si jambon afumat din: faina alba, apa, margarina, sare, ardei gras, dovlecel, cartofi, ceapa, broccoli, mozzarella, jambon afumat, patrunjel, usturoi, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper.
Ingrediente:
pentru foitaj:
- 160 g faină albă
- 80 ml apă
- 200 g margarină
- sare
pentru umplutură:
- 100 g ardei gras galben
- 50 g dovlecel
- 100 g cartofi
- 1/2 ceapă (sau 2-3 fire ceapă verde)
- 50 g bucheţele de broccoli
- 50 g mozzarella
- 50 g jambon afumat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ou
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Curăţă ardeiul şi dovlecelul, apoi taie-i în cuburi. Fierbe cartofii şi taie-i, de asemenea, în cuburi; fierbe bucheţelele de broccoli (maximum 2-3 minute), apoi zdrobeşte-le cu furculiţa. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa tocată mărunt, usturoiul şi broccoli.
Adaugă şi restul legumelor şi căleşte amestecul la foc mic încă 3-4 minute. Condimentează cu sare şi piper, după gust, răstoarnă compoziţia într-un castron, adaugă jambonul şi brânza tăiate cubuleţe, apoi dă totul la răcit.
Intinde aluatul pe planşetă şi, cu ajutorul unei role pentru patiserie (sau cu un cuţit ascuţit), taie triunghiuri egale (cu baza mai mică decât celelalte două laturi). Unge vârfurile cu ou bătut. Pune câte 1 linguriţă din compoziţia de mai sus Ia baza triunghiurilor.
Rulează fiecare triunghi, începând de la bază spre vârf, încât umplutura să fie închisă complet în corn. Presează marginile, curbează-le spre interior şi aşază cornurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Unge cornurile cu ou bătut şi coace-le în cuptorul preîncăl- zit, la 180° C, timp de 15-20 de minute. Serveşte-le imediat.
Cornuri umplute cu legume, mozzarella şi jambon afumat
Poftă bună!