Cornuri umplute cu urda si marar

Printeaza

Cornuri umplute cu urda si marar – Textura moale a aluatului, combinată cu umplutura cremoasă și parfumată, face din această rețetă o opțiune perfectă pentru întreaga familie.

Simplu de realizat, aceste cornuri sunt ideale atât pentru mesele festive, cât și pentru momentele de relaxare cu cei dragi.

Ingrediente (pentru aproximativ 12 cornuri)

aluat:

  • 500 g făină – baza pentru un aluat pufos
  • 250 ml lapte cald – pentru frăgezime
  • 50 g zahăr – pentru un gust ușor dulce
  • 1 plic drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă – pentru dospire
  • 50 ml ulei – pentru a face aluatul elastic
  • 1 ou – pentru legare și luciu
  • Un praf de sare – pentru echilibru de gust

umplutură:

  • 300 g urdă proaspătă – baza cremoasă a umpluturii
  • 2 linguri de smântână – pentru o textură fină
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat – pentru un gust parfumat
  • Sare, după gust – pentru a intensifica aromele

Pentru uns:

  • 1 gălbenuș de ou – pentru luciu
  • 2 linguri lapte – pentru o culoare frumoasă

Mod de preparare

Pregătirea aluatului: Într-un bol mare, amestecă laptele cald cu zahărul și drojdia. Lasă amestecul să stea 5-10 minute, până când drojdia se activează și devine spumoasă.

Adaugă oul, uleiul și sarea, apoi încorporează treptat făina. Frământă aluatul timp de 8-10 minute, până devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să dospească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.

Prepararea umpluturii: Într-un bol, amestecă urda cu smântâna, mărarul tocat și sarea. Omogenizează compoziția și păstreaz-o la frigider până când aluatul este gata.

Formarea cornurilor: Împarte aluatul dospit în două bucăți egale. Întinde fiecare bucată pe o suprafață presărată cu făină, formând un cerc de aproximativ 0,5 cm grosime.

Taie cercul în 6-8 triunghiuri egale. Pune o lingură de umplutură la baza fiecărui triunghi și rulează-l spre vârf, formând un corn.

Așezarea cornurilor: Așază cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Acoperă tava cu un prosop și lasă cornurile să mai crească timp de 15-20 de minute.

Coacerea: Încinge cuptorul la 180°C. Unge cornurile cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte, apoi coace-le timp de 20-25 de minute, până devin aurii și frumos rumenite.

Servirea: Lasă cornurile să se răcească puțin înainte de a le servi. Sunt delicioase calde, dar și reci.

Valori nutriționale per corn (aproximativ 100 g)

  • Calorii: ~180 kcal
  • Proteine: 7 g
  • Grăsimi: 6 g
  • Carbohidrați: 25 g
  • Fibre: 1 g

Pot fi servite ca mic dejun, gustare sau chiar aperitiv la o masă festivă. Le poți acompania cu o salată proaspătă sau un pahar de iaurt natural pentru o masă ușoară și echilibrată.

 

Cornuri umplute cu urda si marar varianta

Ingrediente:

  • 2 cornuri
  • 2 linguri urdă
  • mărar verde

 

Mod de preparare:

Cornuri umplute cu urda si marar: Se taie cornurile în două, în lungime, se scobesc de o parte din miez şi se umplu cu urda dulce amestecată cu mărarul verde tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.