Coroană de orez cu broccoli şi miere
PrinteazaO reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli, branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli.
- 500 g orez
- 300 g broccoli
- 150 g brânză de capră
- 1 fir de praz
- 1 l supă concentrată de carne (sau de legume)
- 1/2 pahar vin alb
- 40 g unt
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri pesmet
- sare şi piper
pentru decor:
- 120 g miere
- buchetele de broccoli
Mod de preparare:
Taie prazul (doar partea albă) rondele subţiri, pune-1 într-un castron din sticlă cu uleiul de măsline şi căleşte-1 în cuptor, până devine auriu.
Desfă broccoli bucheţele şi pune-le în vasul cu praz, căleşte-le câteva minute la 750 W, apoi adaugă orezul spălat bine. Ţine-l 4-5 minute în cuptor, la 750 W, toarnă vinul alb şi lasă-1 până când acesta se evaporă. Adaugă jumătate din supă şi lasă preparatul să fiarbă la 850 W. Apoi mai adaugi şi restul de supă treptat, în timpul fierberii.
După ce este gata, lasă-1 câteva minute, apoi pune brânza sfărâmată şi untul, amestecând bine. Potriveşte gustul de sare şi piper şi transferă compoziţia într-un vas în formă de coroană uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Pune preparatul în cuptorul cu microunde setat pe opţiunea grill şi ţine-1 10 minute. Scoate-1 din cuptor şi lasă-1 să se odihnească 5 minute. Răstoarnă coroana de orez pe un platou, porţioneaz-o, toarnă miere deasupra şi serveşte-o decorată cu câteva bucheţele de broccoli opărite 2-3 minute în apă cu sare.
Coroană de orez cu broccoli şi miere
Poftă bună!