Coroană de praline
PrinteazaCoroană de praline din:, unt, zahar, migdale, crema de vanilie, lapte, caise, frisca, portocala, Grand Marnier.
- două cuburi de unt
- 140 g zahăr
- 100 g migdale tocate
- două plicuri cu cremă de vanilie
- un litru de lapte
- 250 g caise în sirop
- frişcă
- o jumătate de portocală
- una-două linguri de Grand Marnier
Mod de preparare:
Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos caramel, apoi adăugaţi migdalele şi lăsaţi pe foc până când caramelul devine auriu. Turnaţi amestecul de caramel pe o folie unsă cu unt sau pe o planşetă de marmură şi lăsaţi-l să se răcească, apoi rupeţi-l şi sfărâmaţi-l bucăţele.
Preparaţi crema conform intrucţiunilor de pe plic, folosind un litru de lapte. Spălaţi cu apă rece o formă de savarină sau o tavă circulară, turnaţi crema şi daţi-o la frigider până când se întăreşte. Răsturnaţi apoi crema pe farfuria de servit şi puneţi deasupra caratul crocant.
Scurgeţi caisele, păstrând 250 ml de sirop. Aranjaţi-le în mijlocul cremei şi decoraţi-le cu frişcă. Spălaţi şi uscaţi portocala, îndepărtaţi coaja şi tăiaţi-o fâşii foarte subţiri.
Fierbeţi-o la foc iute cu siropul de la caise. Turnaţi Grand Marnier şi lăsaţi siropul să se răcească. Serviţi siropul de portocale cu coroana de praline.
Poftă bună!