Coronita de capsune
PrinteazaO reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra.
Pentru aluat iti trebuie:
- 100 g unt
- 125 ml lapte
- 180 g faina
- 4 oua
- 125 ml apa
Pentru crema iti trebuie:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 650 m lapte
- 150 g zahar
- 250 ml frisca lichida
- 500 g capsuni
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pui pe foc apa, laptele si untul bucatele si le lasi sa dea in clocot. Apoi torni faina in bloc si o amesteci bine pana se formeaza o galusca. Iei vasul de pe foc si inglobezi pe rand, cate un ou, amestecand bine dupa fiecare ou.
Apoi, cu ajutorul unui pos, formezi o coronita (rotunda) din rozete apropiate unele de altele si o dai la cuptor (la foc iute, fara sa deschizi usa cuptorului) pana devine aurie.
Dupa ce scoti rozetele (care se vor uni), le lasi sa se raceasca si apoi le tai in 2, pe orizontala cu un cutit bine ascutit. Daca s-au lipit, tai ca la tort, intreaga suprafata.
Prepari budinca dupa instructiuni, apoi o lasi la racit si o amesteci bine cu frisca batuta spuma. Pui crema cu posul pe partea inferioara a blatului, apoi asezi capsunele taiate felii pe lung, lasand cateva pentru decor.
Pui si partea de deasupra a coronitei, o presari cu zahar pudra si o decorezi cu capsune. Poti folosi mai multe capsune pentru decor sau poti decora cu frisca pe fiecare rozeta.
Coronita de capsune
Pofta buna!