Tarta cu spanac si cartofi noi din: spanac, cartofi, oua, smantana, telemea, ulei. Ingrediente: 4 cartofi noi mari 500 g spanac 2 ouă 200 ml smântână 150 g telemea o linguriţă ulei Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi feliaţi foarte fin se amestecă cu ulei. Se aştern ca un pat felie cu felie […]
Coronita de cartofi cu crema de spanac
PrinteazaCoronita de cartofi cu crema de spanac din: spanac, faina, cascaval, unt, lapte, oua, sare, usturoi, pesmet, cartofi, unt, zahar brun, piper, ardei.
- 1 kg spanac
- 2 linguriţe făină
- 3-4 linguri caşcaval ras
- 50 g unt
- 1/2 cană lapte
- 3 ouă
- sare
- 2 căţei de usturoi
- pesmet
Pentru coroniţă:
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 1 cană lapte
- 1 linguriţă zahăr brun
- sare
- piper alb măcinat
- câteva fâşii de ardei roşu, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii fierbi 20 de minute, după care îi scurgi şi îi zdrobeşti.
Amesteci piureul călduţ cu untul, zahărul şi laptele. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl opăreşti 3-4 minute în apă uşor sărată. Il scurgi şi îl toci fin.
Topeşti untul într-o tigaie şi presari făina, amesteci energic şi adaugi spanacul şi laptele.
Sărezi spanacul după gust şi îl asezonezi cu usturoi zdrobit, iar după ce se răceşte, încorporezi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Intr-un vas termorezistent înalt, uns cu unt şi presărat cu peşmet, aranjezi cartofii sub formă de coroniţă, iar în mijloc torni compoziţia cu spanac.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
După ce s-a mai răcit, decorezi cu fâşii de ardei roşu. Serveşti cu salata verde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Spanac cu cartofi si carne din: spanac, piept de curcan, cartofi, branza, unt, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 6 cartofi 1 kg spanac 250 g brânză 100 g caşcaval 350 ml lapte 50 g unt 2 linguri făină pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, se […]
Pofta buna!