Coronita de ciocolata cu coaja de portocala

Printeaza

Coronita de ciocolata cu coaja de portocala: ciocolata amaruie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, vin rosu dulce, faina, cacao, praf de copt, amidon, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar pudra.

Ingrediente blat:Coronita_de_ciocolata.png

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 300gunt
  • 250 gzahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 120 ml vin roşu dulce
  • 300 g făină
  • 50 g cacao
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 100 g amidon

Ingrediente cremă şi decor:

  • 5 g gelatină
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 250 g frişcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 3-4 linguri de vin roşu dulce

Mod de preparare:

Baţi untul cu zahărul tos şi zahă­rul vanilat. Inglobezi pe rând ouăle, amestecând timp de 2 minute. Adaugi vinul.

Separat, amesteci făina cu cacaua, praful de copt, ami­donul şi ciocolata rasă. Aşezi compoziţia într-o formă de coroniţă, unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă timp de 80 de minute.

După ce e coaptă, scoţi forma din cuptor şi o laşi să stea 5 minute în tavă, apoi o scoţi pe un grătar de bucătărie şi o laşi să se răcească.

Pui praful de budincă în 6 linguri de lapte, iar restul de lapte îl fierbi cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat înglobezi budinca, amestecând mereu.

Dizolvi apoi gelatina în compoziţia de budincă şi laşi totul la răcit în baie de apă rece.

Cand s-a întărit, adaugi frişca bătută. Tai blatul în 3 şi îl umpli cu cremă. Dai la rece timp de 3 ore.

Amesteci zahărul cu 3-4 linguri de vin roşu şi strecori. Deasupra coroniţei poţi presăra coajă rasă de portocală glasată.

Coronita de ciocolata cu coaja de portocala

Coronita_de_ciocolata.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.