Coronita de ciocolata cu coaja de portocala
PrinteazaCoronita de ciocolata cu coaja de portocala: ciocolata amaruie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, vin rosu dulce, faina, cacao, praf de copt, amidon, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar pudra.
- 100 g ciocolată amăruie
- 300gunt
- 250 gzahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 4 ouă
- 120 ml vin roşu dulce
- 300 g făină
- 50 g cacao
- 3 linguriţe praf de copt
- 100 g amidon
Ingrediente cremă şi decor:
- 5 g gelatină
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 250 g frişcă
- 150 g zahăr pudră
- 3-4 linguri de vin roşu dulce
Mod de preparare:
Baţi untul cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Inglobezi pe rând ouăle, amestecând timp de 2 minute. Adaugi vinul.
Separat, amesteci făina cu cacaua, praful de copt, amidonul şi ciocolata rasă. Aşezi compoziţia într-o formă de coroniţă, unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă timp de 80 de minute.
După ce e coaptă, scoţi forma din cuptor şi o laşi să stea 5 minute în tavă, apoi o scoţi pe un grătar de bucătărie şi o laşi să se răcească.
Pui praful de budincă în 6 linguri de lapte, iar restul de lapte îl fierbi cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat înglobezi budinca, amestecând mereu.
Dizolvi apoi gelatina în compoziţia de budincă şi laşi totul la răcit în baie de apă rece.
Cand s-a întărit, adaugi frişca bătută. Tai blatul în 3 şi îl umpli cu cremă. Dai la rece timp de 3 ore.
Amesteci zahărul cu 3-4 linguri de vin roşu şi strecori. Deasupra coroniţei poţi presăra coajă rasă de portocală glasată.
Coronita de ciocolata cu coaja de portocala
Pofta buna!