Coronita de cozonac
PrinteazaCoronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara.
- 300 g faina
- 120 ml lapte cald
- 1 lingurita miere sau zahar
- 1 galbenus
- 30 g unt
- 15 g drojdie
- un praf de sare
umplutura:
- 50 g unt
- 3-4 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara macinata
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele călduţ, adăugaţi 1 linguriţă făină şi lăsaţi amestecul acoperit, în loc cald, pentru a creşte.
Adăugaţi 25g unt topit, adus la temperatura camerei, şi 1 gălbenuş.
Puneţi şi făina în care aţi amestecat sarea şi amestecaţi ingredientele, apoi frământaţi 10 minute, pentru a obţine un aluat mai tare.
Acoperiţi-l şi puneţi-l la dospit în loc cald, aproximativ 1 oră.
Amestecaţi ingredientele pentru umplutură până obţineţi o compoziţie omogenă.
Puneţi aluatul dospit pe planşeta de lucru presărată cu făină. Intindeţi din el o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 1cm.
Ungeţi foaia cu 3A din amestecul pentru umplutură.
Rulaţi foaia strâns şi apoi tăiaţi cu un cuţit ascuţit ruloul, lăsându-l la un capăt de 2 -3 cm netăiat.
Răsuciţi cele două jumătăţi, fără a le desprinde una de alta de la capăt, în spirală, cu partea tăiată în exterior.
Uniţi capetele şi puneţi coroana formată într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Coaceţi la foc mai mare la început, apoi la foc mai mic în ultimele 10 de minute.
Coronita de cozonac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cozonac
imi place mult cozonacul