Coroniţă cu fasole verde

Printeaza

O reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi, cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper.

Ingrediente:Coroniţă cu fasole verde

  • 700 g fasole verde
  • 250 g morcovi
  • 150 g caşcaval (afumat)
  • 400 ml lapte
  • 50 g faină albă
  • 90 g unt
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topeşte pe foc 60 g unt, adaugă faina, amestecă şi, când devine aurie, pune laptele puţin câte puţin. Aşază com­poziţia la fiert.Spală păstăile de fasole şi îndepărtează-le capetele.

Spală morcovii şi taie-i bucăţele, apoi pune legu­mele într-o crăticioară cu 1 pahar de apă, acoperă cu folie alimentară transparentă şi dă-le la cuptor reglat la putere maximă pentru 7 minute.

Dă deoparte două mâini de păstăi şi taie restul în bucăţi, apoi pune-le pe fundul unui vas termorezistent rotund cu gaură în mijloc, în aşa fel încât preparatul să aibă formă de coroniţă

.Pasează fasolea rămasă şi morcovii şi încălzeşte piureul rezultat într-o crăticioară, în cuptorul cu microunde împre­ună cu untul. Potriveşte gustul de sare şi de piper.

Incorporează gălbenuşurile în bechamel şi adaugă pi­ureul de fasole şi morcovi. Pune apoi caşcavalul cubuleţe şi albuşurile bătute spumă şi amestecă de jos în sus.

Răstoarnă compoziţia peste fasolea din vasul termo­rezistent şi dă-o pentru 30 de minute la cuptorul reglat la 650 W. Scoate preparatul din formă şi serveşte-l cald.

Coroniţă cu fasole verde

Coroniţă cu fasole verde

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Andreea Mironici

    Merita icnercata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.