Coroniţă cu fasole verde
PrinteazaO reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi, cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper.
- 700 g fasole verde
- 250 g morcovi
- 150 g caşcaval (afumat)
- 400 ml lapte
- 50 g faină albă
- 90 g unt
- 4 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topeşte pe foc 60 g unt, adaugă faina, amestecă şi, când devine aurie, pune laptele puţin câte puţin. Aşază compoziţia la fiert.Spală păstăile de fasole şi îndepărtează-le capetele.
Spală morcovii şi taie-i bucăţele, apoi pune legumele într-o crăticioară cu 1 pahar de apă, acoperă cu folie alimentară transparentă şi dă-le la cuptor reglat la putere maximă pentru 7 minute.
Dă deoparte două mâini de păstăi şi taie restul în bucăţi, apoi pune-le pe fundul unui vas termorezistent rotund cu gaură în mijloc, în aşa fel încât preparatul să aibă formă de coroniţă
.Pasează fasolea rămasă şi morcovii şi încălzeşte piureul rezultat într-o crăticioară, în cuptorul cu microunde împreună cu untul. Potriveşte gustul de sare şi de piper.
Incorporează gălbenuşurile în bechamel şi adaugă piureul de fasole şi morcovi. Pune apoi caşcavalul cubuleţe şi albuşurile bătute spumă şi amestecă de jos în sus.
Răstoarnă compoziţia peste fasolea din vasul termorezistent şi dă-o pentru 30 de minute la cuptorul reglat la 650 W. Scoate preparatul din formă şi serveşte-l cald.
Coroniţă cu fasole verde
Pofta buna!
Merita icnercata reteta asta