Coronita cu mac si mandarine

Printeaza

Coronita cu mac si mandarine din: faina, drojdie, lapte, margarina, sare, ghimbir, mac, lapte praf, zahar pudra, lamaie, mandarine.

Ingrediente:Coronita cu mac si mandarine

  • 500 g făină
  • 40 g drojdie
  • 2 ouă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 250 ml lapte
  • 60 g margarină
  • 1 praf de sare
  • 75 g ghimbir
  • 500 g mac măcinat
  • 2 linguri lapte praf
  • 100 g zahăr pudră
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 mandarine

 

Mod de preparare:

Faci maiaua din drojdie şi 2-3 linguri lapte călduţ. După 20 de minute, o amesteci împreună cu făina, 1 ou, coaja de lămâie rasă, restul de lapte călduţ, sarea şi margarina moale, până obţii aluatul. îl frămânţi şi îl laşi să crească acoperit, la cald, 1/2 oră.

Intre timp, amesteci macul cu ghimbirul, laptele praf şi feliile de mandarine tăiate în 3-4 bucăţi. întinzi aluatul în foaie şi pui peste el umplutura. Rulezi şi îl aşezi în tava rotundă, unsă bine. Uneşti capetele cu albuş. Cu un cuţit bine ascuţit, tai cozonacul în zig-zag, la adâncime de 2 cm.

Ungi aluatul cu gălbenuş şi laşi să mai crească 20-30 de minute. îl coci la foc mediu, 45 de minute. După ce se răceşte, în crestături torni zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră şi laşi glazura să se întărească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.