Coronita cu mac

Printeaza

 

O reteta de coronita cu mac, faina, drojdie, oua, lapte, margarina, lapte praf si suc de lamaie se serveste rece.

Ingrediente : Coronita cu mac

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 1 l lapte
  • 60 g margarină
  • 500 g mac
  • 2 linguri lapte praf
  • 100 g zahăr pudră
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cerni într-un vas făina, adaugi droj­dia mărunţită, 1 ou, coaja rasă de lămâie, 250 ml lapte cald şi margarina şi frămânţi până alu­atul nu se mai lipeşte de mâini.

Acoperi aluatul cu un ştergar curat şi-l laşi să crească la cald o oră. Amesteci în acest timp macul cu laptele praf şi laptele rămas. După ce a cres­cut aluatul, îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară, întinzi compoziţia de mac şi rulezi.

Ungi capetele ruloului cu albuşul oului rămas şi le lipeşti formând o coroniţă. O aşezi într-o cratiţă unsă cu ulei şi o tai din loc în loc, cât să se vadă compoziţia de mac. O ungi apoi cu gălbenuşul amestecat cu apă şi o coci 40 de minute, la foc potrivit.

După 20 de minute de copt o acoperi cu o folie de aluminiu, ca să nu se ardă. Amesteci zeama de lămâie cu zahărul pudră şi torni acest amestec în crestăturile din coroniţă numai în momentul în care s-a copt complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.