Coronita cu mac
Printeaza
O reteta de coronita cu mac, faina, drojdie, oua, lapte, margarina, lapte praf si suc de lamaie se serveste rece.
- 500 g făină
- 30 g drojdie
- 2 ouă
- 1 l lapte
- 60 g margarină
- 500 g mac
- 2 linguri lapte praf
- 100 g zahăr pudră
- 1-2 linguri suc de lămâie
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cerni într-un vas făina, adaugi drojdia mărunţită, 1 ou, coaja rasă de lămâie, 250 ml lapte cald şi margarina şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini.
Acoperi aluatul cu un ştergar curat şi-l laşi să crească la cald o oră. Amesteci în acest timp macul cu laptele praf şi laptele rămas. După ce a crescut aluatul, îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară, întinzi compoziţia de mac şi rulezi.
Ungi capetele ruloului cu albuşul oului rămas şi le lipeşti formând o coroniţă. O aşezi într-o cratiţă unsă cu ulei şi o tai din loc în loc, cât să se vadă compoziţia de mac. O ungi apoi cu gălbenuşul amestecat cu apă şi o coci 40 de minute, la foc potrivit.
După 20 de minute de copt o acoperi cu o folie de aluminiu, ca să nu se ardă. Amesteci zeama de lămâie cu zahărul pudră şi torni acest amestec în crestăturile din coroniţă numai în momentul în care s-a copt complet.
Pofta buna!