Coronita cu portocale
PrinteazaCoronita cu portocale din: suc de portocale, faina, oua, zahar, unt, sare.
- 100 ml suc portocale
- 1 cană făină
- coajă de portocale, după gust
- 4 ouă
- 1 cană zahăr pudră
- 150 g unt topit
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Mixezi ouăle spumă cu zahărul şi cu sarea. Torni, în fir subţire, untul topit şi răcorit, mixând continuu, apoi sucul şi coaja de portocale şi omogenizezi.
Incorporezi cu o paletă făina cernută şi amesteci bine ca să nu rămână cocoloaşe.
Tapetezi o formă de guguluf, ca să-ţi iasă prăjitura ca o coroniţă, o formă rotundă sau chiar una de chec, tomi aluatul şi ţii la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.
Serveşti prăjitura decorată după imaginaţie.
Pofta buna!