Coronita de ciocolata
Printeaza
O reteta de licioasa de coronita de ciocolata din: iaurt, oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao, zahar vanilat, unt si esenta de migdale.
Ingrediente:
- 1 pahar cu iaurt
- 3 ouă
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- 1 linguriţă unt
- 1 praf de sare
- 300 g ciocolată neagră mena
Ingrediente cremă:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- esenţă migdale
Mod de preparare:
Baţi ouăie şi zahărul cu mixerul până devin spumoase şi se albesc. Adaugi uleiul, iaurtul , coaja de portocală, zahărul vanilat, cacaua, sarea şi omogenizezi.
Pui făina şi praful de copt şi amesteci bine. Torni compoziţia obţinută într-o tavă rotundă , unsă cu unt şi pudrată cu făină şi dai la cuptor. Tai în două colorant alimentar verde.
Pofta buna!