Coronita de cozonac

Printeaza

Coronita de cozonac

Ingrediente:Coronita de cozonac

  • 1 kg făină
  • 1/2 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 2 ouă + 3 gălbenuşuri
  • 30 g drojdie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 1 pahar de ulei

Ingrediente umplutură:

  • 200 g nucă măcinată
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 200 g zahăr
  • 2 albuşuri

Ingrediente glazură:

  • 1 lingură margarină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 ou

 

Mod preparare aluat:

Pui laptele cu zahărul şi coaja de lămâie şi de portocale pe foc mic şi amesteci până se topeşte zahărul. Cerni făina, pui drojdia şi torni laptele treptat, frământând continuu. Pui apoi, pe rând, ouăle, romul, vanilia, uleiul încălzit şi frămânţi bine până se desprinde aluatul de lighean.

Il laşi la crescut timp de o oră şi pregăteşti între timp umplutura: baţi albuşurile spumă şi adaugi pe rând nuca măcinată, stafidele, zahărul şi cacaua. După ce a crescut aluatul, întinzi o foaie, pui toată umplutura, rulezi, pui cozonacul într-o tavă de savarină unsă cu ulei, îl laşi să crească 10-15 minute, apoi îl dai la cuptor pentru 30 de minute.

Amesteci margarina cu zahărul şi făina pentru glazură şi când cozonacul e aproape copt, îl ungi cu ou, apoi cu glazură şi-l mai laşi la cuptor 5-10 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.