Coronita de purcel cu legume la cuptor
PrinteazaCoronita de purcel cu legume la cuptor din: sira de porc afumata, telina, ceapa, morcov, dafin, cartofi, broccoli, morcovi, ceapa verde, ardei gras, sare, piper.
- o bucată de şiră de porc afumată
- o ţelină
- o ceapă
- un morcov
- două frunze de dafin
Pentru fiert:
- 6-7 cartofi
- 6-8 bucheţele de broccoli
- 2-3 morcovi
- o legătură ceapă verde
- două fire de ţelină
- un ardei gras
- sare
- piper
- oregano
- ulei
- 100 g de caşcaval
Mod de preparare:
Şira de porc se crestează un pic şi se leagă formându-se un cerc, se taie o ceapă în 4-6 bucăţi, ţelina la fel, morcovul rondele.
Se pun două foi de dafin, se pune apa într-o oală de mărime medie, se asezonează cu sare şi se fierbe, se pune capacul. Se lasă 15-20 de minute. Când este gata, oasele din şiră se vor ridica un pic şi se va forma o coroniţă, se aruncă legumele şi se lasă în aşteptare.
Separat se introduc la cuptor legumele. Intr-o tavă unsă cu ulei se adaugă cartofii, care se taie cubuleţe, ceapa şi ţelina se taie pe lungimea firului, morcovii rondele, broccoli se adaugă mai târziu, se pune o cană cu apă. Legumele trebuie să se coacă, nu să se fiarbă. Se sărerază, se pun piper şi oregano şi se dă la cuptor. Aproximativ după 20 de minute se adaugă şi broccoli.
După ce a trecut jumătate de oră de când au fost introduşi cartofii la cuptor, se scoate tava, se va pune coroniţa din şira de purcel. în mijloc se va umple cu legume. Se rade caşcavalul peste cartofii diin coroniţă şi se vor pune 2-3 fire de ceapă verde şi fâşii de ardei multicolore, dându-se la cuptor pentru alte 15 minute, pentru a se topi caşcavalul şi a da un gust deosebit produsului final.
Pofta buna!