Coroniţă din carne de pui şi legume

Printeaza

O reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana.

Ingrediente:Coroniţă din carne de pui şi legume

  • 800 g piept de pui
  • 200 g miez pâine
  • 200 ml lapte
  • 4-5 ouă
  • 2 legături ceapă
  • 75 g unt
  • sare
  • 2 ardei
  • piper negru măcinat
  • 1-2 legături pătrunjel

Pentru aluat:

  • 100 g margarină
  • sare
  • 75 ml iaurt
  • 200 g făină
  • 2 linguriţe smântână

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se lasă să se scurgă şi se dă prin maşina de tocat. Se spală si se curăţă ceapa verde şi se toacă mărunt. Se căleşte 2-3 minute în puţin ulei de floarea-soarelui, cât să devină lucioasă.

Separat, se înmoaie miezul de pâine în laptele călduţ şi se toacă verdeaţa. Ardeii se taie cubuleţe. Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă ouăle, untul, sarea si piperul şi se frământă câteva minute. Se lasă apoi la rece.

In acest timp, se cerne făina într-un bol, se adaugă marga­rina, iaurtul, sarea şi smântână şi se frământă bine. Se întinde aluatul d£ câteva ori şi se lasă la rece. Se pune compoziţia de carne într-o formă rotundă, ca de colac, şi se bagă în cuptor.

Se coace şi, cu 10-15 minute înainte de a fi gata, se scoate, se lasă un pic la răcit, apoi se îmbracă în fâşii de aluat şi se bagă la loc, în cuptor. După ce s-au rumenit fâşiile de aluat şi carnea, coroniţa se serveşte ornată cu verdeaţă.

Coroniţă din carne de pui şi legume

Coroniţă din carne de pui şi legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.