Coroniţă din carne de pui şi legume
PrinteazaO reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana.
- 800 g piept de pui
- 200 g miez pâine
- 200 ml lapte
- 4-5 ouă
- 2 legături ceapă
- 75 g unt
- sare
- 2 ardei
- piper negru măcinat
- 1-2 legături pătrunjel
Pentru aluat:
- 100 g margarină
- sare
- 75 ml iaurt
- 200 g făină
- 2 linguriţe smântână
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se lasă să se scurgă şi se dă prin maşina de tocat. Se spală si se curăţă ceapa verde şi se toacă mărunt. Se căleşte 2-3 minute în puţin ulei de floarea-soarelui, cât să devină lucioasă.
Separat, se înmoaie miezul de pâine în laptele călduţ şi se toacă verdeaţa. Ardeii se taie cubuleţe. Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă ouăle, untul, sarea si piperul şi se frământă câteva minute. Se lasă apoi la rece.
In acest timp, se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina, iaurtul, sarea şi smântână şi se frământă bine. Se întinde aluatul d£ câteva ori şi se lasă la rece. Se pune compoziţia de carne într-o formă rotundă, ca de colac, şi se bagă în cuptor.
Se coace şi, cu 10-15 minute înainte de a fi gata, se scoate, se lasă un pic la răcit, apoi se îmbracă în fâşii de aluat şi se bagă la loc, în cuptor. După ce s-au rumenit fâşiile de aluat şi carnea, coroniţa se serveşte ornată cu verdeaţă.
Coroniţă din carne de pui şi legume
Pofta buna!