O retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2 morcovi 1 telina mica 200 […]
Coronita din costita de miel umpluta cu legume
PrinteazaCoronita din costita de miel umpluta cu legume din: costita de miel, ciuperci, cartofi, morcovi, rosii, telina, ceapa, usturoi, patrunjel, miere, condimente, verdeturi italiene, sare.
- costiţă de miel
- 500 g ciuperci
- 300 g cartofi
- 4 morcovi
- 2 roşii
- 2 felii ţelină
- 2 cepe roşii
- usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- miere de albine
- condimente pentru porc
- verdeţuri italiene
- sare
Mod de preparare:
Costiţa de miel spălată o pui într-o oală cu apă fiartă şi o laşi să dea un clocot timp de 2-3 minute.
Coşi costiţa cu aţă alimentară, formând o coroniţă. Ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina le tai feliuţe apoi le căleşti într-un pic de ulei de măsline.
Ciupercile curăţate şi spălate le căleşti separat, până când nu mai lasă apă, apoi le adaugi în compoziţia de mai sus.
La sfârşit, pui pătrunjelul şi roşiile tocate mărunt şi mai laşi câteva minute pe foc.
Compoziţia astfel obţinută, o laşi la răcit, apoi adaugi parmezan ras, o lingură de pesmet şi amesteci bine.
Coroniţa o ungi cu mierea de albine şi o umplii cu amestecul de legume. într-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi două straturi de cartofi tăiaţi felii şi morcovul tăiat mărunt, apoi aşezi coroniţa.
Presari pe deasupra busuioc, oregano, cimbru si dai vasul la cuptor pentru 30-40 minute.
Pe un platou, aşezi salata verde, coroniţa pe mijloc, de jur-împrejur cartofii şi morcovul şi decorezi cu feliuţe de castravete, ridichi şi roşii mici. Serveşti alături de o ceaşcă de vin roşu.
Pofta buna!
poate iti place si:
Coroniţă din cotlete de miel cu spanac
Pofta buna!