Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

Printeaza

O retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper.

Ingrediente:Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

  • 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga)
  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 200 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane precum şi de eventualele aşchii de os rămase de la tranşare. Spălaţi-o, scurgeti-o de apă, ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie şi presăraţi-o cu sare şi piper. Uniţi cele două capete ale bucăţii de cotlet, astfel încât să obţineţi o formă de coroniţă şi legaţi -o cu aţă alimentară.

Puneţi cotletul astfel pregătit într-o tavă mai înaltă şi puneţi pe lângă şi în interiorul lui morcovii şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe precum şi o ceapă tocată mărunt. Adăugaţi vinul, 50ml ulei, zahărul, scorţişoara, foile de dafin, pudra de ghimbir, sare şi piper după gust.

Puneţi în cratiţă 1 cană cu apă şi puneţi tava în cupto­rul încins. Coaceţi cotletul la foc potrivit, până ce carnea este bine pătrunsă şi bine rumenită. Din când în când, stropiţi partea care nu stă în sos cu sosul din tavă. între timp, căliţi 2-3 minute ceapa rămasă în ulei după care, adăugaţi spanacul curăţat, spălat frunză cu frunză, căliţi-l 10 minute la foc potrivit, amestecând din când în când, iar la final potriviţi de sare şi piper.

Scoateţi coroniţa pe un platou, puneţi de jurîmprejurul ei cubuleţele de morcov şi ţelină şi în mijloc puneţi spanacul călit. Serviţi preparatul cald.

Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

Coroniţă din cotlete de miel cu spanac

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cum se transeaza mielul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.