Coronita imbracata in ciocolata

Printeaza

Coronita imbracata in ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, ulei, sare, cacao, unt, ciocolata neagra, frisca lichida, cocos.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • 1-2 linguri cacao
  • 1-2 linguri unt, pentru uns tava

Pentru glazură:

  • 1 tabletă ciocolată neagră
  • 200 ml frişcă lichidă
  • fulgi de cocos

 

Mod de preparare Coronita imbracata in ciocolata:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu praful de sare până apvin o spumă tare, apoi încorporezi zahărul adăugat în ploaie.

Freci gălbenuşurile ca pentru maioneză cu uleiul turnat în fir subţire, începi şe încorporezi în albuşuri mai întâi puţină făină, cernută în prealabil, amesteci bine de jos în sus, apoi torni 1-2 linguri de gălbenuş şi tot aşa până când termini ingredientele.

Iei aproximativ o cană din aluat şi încorporezi cacaua. Amesteci bine.

Ungi cu unt o tavă de guguluf, aşezi în ea aluatul alb, nivelezi, apoi îl pui pe cel de cacao şi îl întinzi.

Dai tava la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.

Incălzeşti frişca, ai grijă să nu fiarbă, şi o torni peste ciocolata ruptă. Amesteci până când se topeşte.

Aşezi checul pe un grătar, îl îmbraci în glazura de ciocolată şi presari fulgi de cocos.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.