Coronita imbracata in ciocolata
PrinteazaCoronita imbracata in ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, ulei, sare, cacao, unt, ciocolata neagra, frisca lichida, cocos.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 250 g făină
- 5 linguri ulei
- 1 praf sare
- 1-2 linguri cacao
- 1-2 linguri unt, pentru uns tava
Pentru glazură:
- 1 tabletă ciocolată neagră
- 200 ml frişcă lichidă
- fulgi de cocos
Mod de preparare Coronita imbracata in ciocolata:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu praful de sare până apvin o spumă tare, apoi încorporezi zahărul adăugat în ploaie.
Freci gălbenuşurile ca pentru maioneză cu uleiul turnat în fir subţire, începi şe încorporezi în albuşuri mai întâi puţină făină, cernută în prealabil, amesteci bine de jos în sus, apoi torni 1-2 linguri de gălbenuş şi tot aşa până când termini ingredientele.
Iei aproximativ o cană din aluat şi încorporezi cacaua. Amesteci bine.
Ungi cu unt o tavă de guguluf, aşezi în ea aluatul alb, nivelezi, apoi îl pui pe cel de cacao şi îl întinzi.
Dai tava la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.
Incălzeşti frişca, ai grijă să nu fiarbă, şi o torni peste ciocolata ruptă. Amesteci până când se topeşte.
Aşezi checul pe un grătar, îl îmbraci în glazura de ciocolată şi presari fulgi de cocos.
Pofta buna!