Coronita cu portocale din: suc de portocale, faina, oua, zahar, unt, sare. Ingrediente: 100 ml suc portocale 1 cană făină coajă de portocale, după gust 4 ouă 1 cană zahăr pudră 150 g unt topit 1 praf sare Mod de preparare: Mixezi ouăle spumă cu zahărul şi cu sarea. Torni, în fir subţire, untul […]
Coronita cu mac si fistic
PrinteazaCoronita cu mac si fistic din: oua, faina, zahar pudra, unt, drojdie, lapte, mac, apa, fistic.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 5 gălbenuşuri
- 1 ou
- 300 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 120 g unt
- 10 g drojdie uscată
- 80 ml lapte
umplutură:
- 100 g zahăr
- 200 g mac
- apă
- fistic, pentru decor
Mod de preparare:
Cerni zahărul pudră şi-l mixezi cu gălbenuşurile. Adaugi făina cernută, drojdia şi amesteci toate ingredientele.
Torni untul topit şi laptele cald. Frămânţi un aluat elastic şi nelipicios, pe care-l acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, într-o oală amesteci macul cu zahărul.
Adaugi apă atât cât să acopere amestecul şi pui oala pe foc până când se evaporă apa.
Cât timp macul se răceşte, împărţi aluatul în jumătate.
Intinzi două foi de 5 mm pe masa presărată cu făină. Peste ele pui macul şi rulezi aluatul.
Impleteşti cele doua rulade şi le aşezi într-o formă rotundă tapetată. Laşi coroniţa să crească în tavă 20-30 de minute.
Baţi oul şi o ungi, apoi o dai la cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte.
După ce s-a răcit, presari, dacă vrei, fistic mărunţit.
Pofta buna!
Coronita de cartofi cu crema de spanac
Coronita de cartofi cu crema de spanac din: spanac, faina, cascaval, unt, lapte, oua, sare, usturoi, pesmet, cartofi, unt, zahar brun, piper, ardei. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguriţe făină 3-4 linguri caşcaval ras 50 g unt 1/2 cană lapte 3 ouă sare 2 căţei de usturoi pesmet Pentru coroniţă: 1 kg cartofi 100 g […]
Pofta buna!