Coronita cu mac si mandarine din: faina, drojdie, lapte, margarina, sare, ghimbir, mac, lapte praf, zahar pudra, lamaie, mandarine. Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 ouă coaja de la 1 lămâie 250 ml lapte 60 g margarină 1 praf de sare 75 g ghimbir 500 g mac măcinat 2 linguri lapte praf 100 […]
Coroniţă de Paşte – usor de preparat
PrinteazaCoroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel.
aluat:
- 600 g faina
- circa 300 ml lapte caldut
- 100 g unt moale
- 1/2 lingurita sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 coaja de lamaie
umplutura:
- 300 g masa de martipan
- 125 g frisca
- 150 g migdale macinate
- 2 linguri miere
- 1 lingura unt
- 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
- 100 g stafide
- 50 ml rom
- 1 galbenus
- 4 linguri fulgi de migdale
- 2 linguri zahar candel
Mod de preparare:
Se cerne faina sub forma de gramajoara si se face o gropita la mijloc; se sparge înăuntru cubul de drojdie şi se presară 2 linguriţe de zahăr, se toarnă lapte călduţ, se amestecă şi se acoperă.
Se lasă să crească cca 10 min. Se adaugă restul de ingrediente pentru aluat şi se frământă; se acoperă şi se lasă să crească cca 1 oră.
Pentru umplutură, se lasă stafidele să se înmoaie în rom cel puţin 3 ore.
Se rade marţipanul. Se dă în fiert frişca şi se înglobează migdalele.
Se amestecă împreună cu mierea, untul, coaja de lămâie şi marţipanul. Se înglobează stafidele.
Se frământă aluatul şi se întinde o foaie dreptunghiulară lată de 60 cm.
Se aşază deasupra umplutura, se lasă marginea liberă şi se rulează pe lung. Se lipesc capetele şi se modelează sub formă de cerc.
Se mai lasă să crească circa 50 de min. 4 Se încinge cuptorul la 180°C.
Coroniţa se unge cu gălbenuşuri şi se presară fulgi de migdale şi zahăr candel. Se crestează puţiin la distanţe de 5 cm.
Apoi se coace 40-50 min., se lasă să se răcească şi se ornează cu ouă vopsite.
Coroniţă de Paşte
Pofta buna!
Coronita cu mac si mandarine
Pofta buna!