Coroniţă cu stafide si vanilie
PrinteazaCoroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra.
Ingrediente:
- 100 g margarina
- 65 ml ulei de floarea soarelui
- un praf sare
- coaja de la doua lamai
- 2-3 picaturi esenta de vanilie
- 3 linguri miere de salcam
- 100 g stafide
- 375 g faina
- 15 g drojdie
- 100 ml lapte de soia
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
amestecă drojdia cu laptele călduţ, o lingură de făină şi o linguriţă de zahăr sau de miere. Se lasă la dospit câteva minute. In acest timp, se topeşte margarina şi se amestecă cu uleiul de floarea-soarelui. Se lasă la temperatura camerei să se răcorească treptat.
cerne făina, se adaugă un praf de sare, mierea, stafidele, vanilia şi drojdia dospită. încorporează uşor şi se frământă bine aproximativ 20 de minute, până se dezlipeşte aluatul de pe castron.
lasă apoi să crească lângă o sursă de căldură. Se aşază în tava de coroniţă tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ o oră, la 150-160°C. După ce s-a copt uniform, se scoate şi se serveşte pudrată cu zahăr.
Coroniţă cu stafide si vanilie
Pofta buna!