gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă
PrinteazaCoroniţă umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida, ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 bucata coasta de miel
- 1/2 pahar cu vin rosu
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 100 g telemea
- 100 g smantana
- 30 g parmezan
- 4 oua
- 1 legatura de marar
- cimbru
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă o linguriţă cu cimbru cu vinul, trei linguri cu ulei, sare şi piper şi pune totul într-o pungă cu coastele de miel.
Dă la rece până ce pregăteşti celelalte ingrediente. Pune conopida în apă cu puţină sare. Dă-o în clocot 15 minute, apoi scurge-o bine.
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei încins. Când a devenit sticloasă, stinge focul şi pune conopida pasată cu furculiţa.
Lasă să se răcorească.Adaugă brânza rasă, smântână, mărarul şi gălbenuşurile. încorporează albuşurile bătute spumă.
Potriveşte de sare şi de piper.
Scoate coastele din pungă, aranjează-leîn formă de coroniţă într-o tavă, prinde-le cu aţă şi pune înăuntru umplutura deja pregătită, presară parmezan şi dă la cuptor 40-45 de minute.
Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă
Pofta buna!
Carnea de rață: Ghidul Complet despre Beneficii și Contraindicații
Carnea de rață, deseori considerată un aliment de lux în multe bucătării ale lumii, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său distinctiv. Cu o culoare mai închisă comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre și un conținut mai mare de grăsime, carnea de […]
Mi se pare complicata treaba cu coronita umplute cu sufleu de conopida