Coroniţe de orz cu sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella, supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin, ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de cimbru.
- 150 g orz (sau arpacaş)
- 70 g mozzarella
- 800 ml supă concentrată de legume
- 2 fire mai mari de ceapă verde
- 20 g unt
- 2 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru ardei:
- 250 g ardei gras galben, roşu şi verde
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură coriandru
- sare şi piper
pentru sosul pesto:
- 20 g rucola
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri parmezan ras
- 1/2 căţel de usturoi
- 4-5 frunze de cimbru
Mod de preparare:
Curăţă ceapa verde şi toac-o mărunt, pune-o într-un vas ceramic sau de sticlă cu uleiul de măsline şi prăjeşte-o 5-6 minute. Adaugă orzul spălat şi amestecă, toarnă supă caldă cât să-1 acopere şi fierbe-1, adăugând câte puţină supă dacă este nevoie.
Taie mozzarella cuburi. Cât timp fierbe orzul, spală şi curăţă ardeii de seminţe şi filamente, apoi taie-i bucăţele mici. Căleşte-i într-o tigaie neaderentă cu 3 linguri de ulei încins, coriandru, sare şi piper, după gust.
Pentru sos, spală rucola, zvânt-o şi pune-o în blender împreună cu usturoiul curăţat, parmezanul ras, uleiul de măsline şi frunzuliţele de cimbru. Pasează toate ingredientele şi dă sosul pesto obţinut la rece. Când orzul este fiert, adaugă untul, parmezanul ras şi bucăţelele de mozzarella, apoi amestecă bine să se omogenizeze.
Pune compoziţia în 4 forme individuale cu gaură unse cu unt în interior şi lasă să se odihnească 6-7 minute. Răstoarnă apoi formele pe farfurii şi serveşte coroniţele cu sos pesto de rucola şi cu garnitura de ardei căliţi.
Coroniţe de orz cu sos pesto
Poftă bună!