Caltabos cu orez din: splina, inima, plamani, slanina de la gat, sorici, ceapa, orez, sare, piper, ienibahar, intestin gros de porc. Ingrediente: 200 g splina 250 g inima 400 g plamani 100 g slanina de la gat 100 g sorici 2 cepe 200 g orez sare piper ienibahar intestin gros de porc Mod de […]
Cosite impletite
PrinteazaCosite impletite din: faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ou, carnati, caltabosi subtiri.
- 700 g faina
- 200 g zahar
- 13 g sare
- 25 g drojdie
- 35 g unt
- 200 ml lapte
- 1 ou
Ingrediente pentru umplutura:
- carnati, caltabosi subtiri
Mod de preparare:
Freci drojdia cu putin zahar, pana se lichefiaza, apoi adaugi 100 ml apa calduta si 3 linguri de faina.
Lasi drojdia 15 minute, apoi adaugi peste ea celelalte ingrediente si amesteci bine.
Framanti un aluat pe care il lasi la cald o ora, apoi intinzi o foaie de 1/2 cm, pe o planseta tapetata cu faina.
Tai aceasta foaie in patrate si pe fiecare patratel asezi o bucata de caltabos.
Invelesti frumos bucata, apoi o tai felii cu un cutit, dar nu pana jos, cat sa se tina de aluat.
O bucata o pui intr-o parte, urmatoarea bucata in partea opusa, sa para a fi impletita.
Asezi cositele in tava, le lasi sa creasca 15 minute si le ungi cu ou. Le coci 25 de minute, in cuptorul preincalzit, apoi le scoti si le pastrezi acoperite.
Cosite impletite
Pofta buna!
poate iti place si:
Caltabos cu orez – usor de preparat
Pofta buna!